Evaluarea riscurilor profesionale

ATENTIE!

De la 01.10.2006, raspundeti contraventional si puteti fi sanctionat cu amenda de la 3.500 de lei la 7.000 de lei daca nu sunteti in posesia evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substantelor sau preparatelor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca.

Pentru ca au trecut 2 ani, nu aveti nici o scuza in fata inspectorilor care poate v-au iertat pina acum..

Cum sa evaluati riscurile profesionale in firma dvs …

Nu veti putea stabili masuri adecvate de prevenire si protectie a lucratorilor dvs., daca nu realizaţi mai intai evaluarea de risc pentru fiecare loc de munca / post de lucru.

Mai mult, nu va puteti indeplini in mod corect nici una dintre obligatiile legale privitoare la sanatatea si securitatea angajatilor fara a fi mai intai in posesia evaluarii riscurilor.

Evaluarea riscurilor prezente la diferitele locuri de munca, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substanţtlor sau preparatelor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca, trebuie facuta numai de persoane / firme abilitate sa execute asemenea activitati.

Firma noastra este abilitata sa efectueze evaluari de risc conform

Certificatului de Abilitare Nr. 0032 / 2007

… si ce se poate intampla daca nu dispuneti de aceste evaluari.

Raspundeti contraventional si puteti fi sanctionat cu amenda de la 3.500 de lei la 7.000 de lei daca nu respectati obligatia legala de a evalua riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor.